Navigácia

  • Športovo-pohybový týždeň, 5. ročník

    Zaradením povinnej 3. hodiny TSV do osnov 2. stupňa sme pripravili pre 5. ročník týždeň športových a pohybových aktivít. Vypracovaný program na každý deň pozostával z atletiky - štafetový beh, loptových hier, pohybových hier, turistiky, bicyklovania a plávania.

    Piataci všetky aktivity zvládli a  počasie nám prialo. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Dobrovoľníci zo školy pomáhajú Hričovskému hradu

    Dňa 18. 10. 2024 sa naši žiaci už tradične zúčastnili dobrovoľníckej práce v spolupráci s OZ Združenie priateľov Hričovského hradu. Tento krát siedmaci a šiestaci s pani učiteľkami Rečkovou a Barčíkovou triedili kamene určené na opravu hradných stien a plnili piesok do vriec. Už teraz sa tešia na ďalšiu vydarenú brigádu! Fotky nájdete vo fotoalbume.

  • Exkurzia Budatín 6. ročník

    Dňa 8.10. 2024 sa naši šiestaci zúčastnili exkurzie do Budatínskeho zámku. Okrem rozšírenia vedomostí z oblasti histórie vodného hradu si vyskúšali aj zručnosti starých tkáčov. V zámockom parku si pozreli staré platany a sútok riek Váhu a Kysuce. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • O2 Športová kadémia Mateja Tótha - dôležité !

    Vážení rodičia,

    stále nemáme dosť hlasov na získanie O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. Pomôžte nám získať čo najviac hlasov, zatiaľ sme na 13. mieste. Ďakujeme za každý hlas !

    Hlasovať môžete na tomto odkaze :  

     

  • Nábor na hádzanú

  • Voľby do rady školy - dôležité !

    Vážení rodičia, na základe vašich podnetov predlžujem čas na voľby do rady školy zo zástupcov rodičov a to dnes, 2. 10. 2024 od 16.00 hod. - 16,30 hod. v hlavnej budove školy. V tomto čase môžete dať hlas vášim kandidátom.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Čierny kaseľ - dôležité !

    Vážení rodičia, 

    v našej škole sa vyskytlo ochorenie Čierneho kašľa. Na základe informácie od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline Vás žiadame, aby ste v prípade výskytu respiračného ochorenia s kašľom neposielali deti do kolektívu, ale bezodkladne kontaktovali všeobecného lekára pre deti a dorast. Tiež Vás žiadame, aby ste venovali zvýšenú pozornosť dezinfekcii z dôvodu, že ochorenie sa prenáša vzduchom - kvapôčková infekcia. Aj v škole pristúpime k prísnejším opatreniam na hygienu. Ochorieť môžu aj očkované osoby, inkubačná doba ochorenia je 7-21 dní, najčastejšie 10 dní. Ochorenie sa vyskytuje u všetkých vekových kategórii, nebezpečne je pre malé deti a seniorov.

    Informáciu RÚVZZA si môžete prečítať tu :

  • 2. kolo volieb do rady školy

    Vážení rodičia,

    pozývame vás na plenárne rodičovské združenie, v stredu 2.10.2024 o 16.00 hod. v hlavnej budove školy, na ktorom sa uskutoční voľba členov do rady školy z radov rodičov našich žiakov. Z dôvodu, že na minulom plenárnom rodičovskom združení sa nezúčastnila nadpolovičná väčšina rodičov (oprávnení voliči) a teda voľby sa nemohli uskutočniť, zvolávam 2.kolo volieb. Tentokrát bude hlasovanie platné i v prípade neúčasti nadpolovičnej väčšiny. V prípade akýchkoľvek otázok ma neváhajte kontaktovať na tel. č. 041/5572133 alebo priamo na zasadnutí. Vaša účasť je nutná !

    Hlasovací lístok s menami kandidátov si môžete pozrieť tu :

  • Európsky deň jazykov

     26.september tradične patrí európskym jazykom. Tento rok sme si ho pripomenuli zábavnou formou – hrali sme sa na detektívov J

    Každá trieda počas dňa používala štyri frázy bežnej komunikácie v inom jazyku. Ostatní žiaci dobre počúvali a zisťovali aký jazyk sa používa v iných triedach. Chodbami počas prestávok zneli pozdravy v taliančine, gréčtine, maďarčine, chorvátčine, poľštine, francúzštine, nemčine i turečtine.

    Bolo zábavné pokúšať sa o správnu výslovnosť neznámych slov, rovnako tak bolo príjemné oprášenie si jazykov z dovolenkových destinácií.

    Zistili sme, že slovo „mama“ by sme dokázali odhaliť vo viacerých zo spomínaných jazykov.

    Tešíme sa na ďalšie jazykové výzvy o rok.

    Mgr. Jana Kočnerová

  • O2 športová akadémia Mateja Tótha

    Vážení rodičia, naša škola sa prihlásila do 6. ročníka garantovanej súťaže o športovú akadémiu olympijského víťaza Mateja Tótha. Aby sme v súťaži uspeli, je potrebný čo najväčší počet hlasov.

    Čo je O2 Športová akadémia Mateja Tótha?

    Kvalitná voľnočasová aktivita v podobe krúžkov na 1. stupni základných škôl. Akadémia pomocou prepracovanej metodiky a školených trénerov poskytuje deťom všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k pohybu. Tréningy sú vyskladané tak, aby deti športovali hravo, dbá sa na ich telesný aj duševný vývin.

    Hlasovanie

    Hlasovať je možné jedenkrát denne za jednu základnú školu na adrese www.akademia.o2.sk od 1.10.2024 do 17.12.2024. Hlasovanie aj overovacie SMS sú bezplatné. A ak použijete kódy z obalov Budiš, OVKO Plus a Rajo brejky alebo budete hlasovať cez O2 aplikáciu, pošlete naraz až 5 hlasov. Ďakujeme !

    Zapojte aj vaše mamy, babky, dedkov, strýkov, známych ...skrátka všetkých a pomôžte nám vyhrať !

    Vaši žiaci z 1. stupňa ZŠ

  • Plenárne a triedne rodičovské združenia

    Vážení rodičia,

    pozývame vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 26.09.2024 o 16.00 hod. v hlavnej budove školy. Po plenárnom rodičovskom združení sa uskutočnia celotriedne konzultácie. Vaša účasť je dôležitá z dôvodu poskytnutia informácií k novému školskému roku a z dôvodu volieb zástupcov rodičov do rady školy.

    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Exkurzia 5. ročník

    17. septembra absolvovali žiaci 5. ročníka svoju prvú vzdelávaciu exkurziu z dejepisu. Navštívili Sobášny palác v Bytči, kde bol pre nich pripravený výučbový program zameraný na archívnictvo. Po skončení výučby si pozreli výstavu čipkárskych prác. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • 9. september - DEŇ OBETÍ HOLOKAUSTU

    Pri príležitosti 83. výročia prijatia Židovského kódexu sme si aj my uctili pamiatku obetí holokaustu. Žiaci 9. ročníka sa zapojili do celoslovenského projektu Nezabudnutí susedia a na hodinách dejepisu pri zapálených sviečkach menory prečítali mená obetí, ale aj tých, ktorí v čase holokaustu pomáhali zachraňovať životy svojich židovských spoluobčanov. Veríme, že keď si budeme pripomínať tieto udalosti z našej minulosti, nebudú sa už podobné tragédie nikdy opakovať.

  • Inaugurácia známky Hričovského hradu

    Dňa 6. 9. 2024 sa žiaci 6. a 7. ročníka s pani učiteľkami Rečkovou a Barčíkovou zúčastnili na Obecnom úrade v Hričovskom Podhradí výnimočnej udalosti, inaugurácie poštovej známky Hričovského hradu. Autorom známky je akademický maliar Martin Činovský. Okrem krstu známky si na slávnosti pozreli povesť o Skamenenom mníchovi v podaní divadelného zoskupenia RAZCA, vypočuli si mladú harfistku a dozvedeli sa o bohatej činnosti Združenia priateľov Hričovského hradu. Fotografie z akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

    Známke prajeme, nech sa všetkým páči!

  • Oznam školskej jedálne - dôležité !

    Vážení rodičia,

    v týchto dňoch sa vám dostane do rúk zloženka na zaplatenie jednorázového poplatku za školské obedy. Tie sú i naďalej zadarmo, no tento poplatok bude slúžiť ako záloha pri neodhlásení dieťaťa zo stravy (vtedy platí rodič plnú výšku obeda) a v prípade, že takáto situácia nenastane, poplatok vám bude na konci školského roka vrátený.

    Spolu so zloženkou ste dostali  leták s návodom na odhlasovanie stravy cez internet. Je to novinka, ktorú by sme radi počas tohto školského roka vyskúšali. Leták obsahuje aj vaše prihlasovacie meno a heslo, ktoré si môžete kedykoľvek zmeniť. Stačí si stiahnuť aplikáciu zo stránky www.strava.sk.

    Katarína Milová, vedúca ŠJ

  • Odchod detí z ŠKD - dôležité !

    Vážení rodičia,

    v školskom roku 2024/2025 budú môcť deti z ŠKD odísť len na základe údajov uvedených v zápisnom lístku, nie na základe telefonického kontaktu. To znamená sám/sama alebo s doprovodom, ktorý pri vyzdvihovaní dieťaťa z ŠKD použije zvonček pri dverách. Za porozumenie ďakujeme.

  • Slávnostné otvorenie šk. roku 2024/2025

    UŽ čoskoro sa otvoria brány našej školy a pomaly, pomaličky sa zaplnia lavice v triedach. Život v našej školičke sa opäť naplno rozbehne a ja osobne sa na tie dni už veľmi teším. Verím, že ste si všetci počas leta oddýchli a načerpali sily do ďalších spoločných školských dní. Tieto prázdniny boli trošku iné ako po minulé roky, ešte stále sme si nezvykli na to stavenisko, čo nám vyrástlo na školskom dvore pred jedálňou. Ale to sa o chvíľočku zmení na ďalšiu triedu v našej materskej škole. Pred budovou druhého stupňa nám zasa pribudli krásne vyasfaltované plochy a my tak spoločne s pánom starostom budeme môcť vybudovať dopravné ihrisko. I touto cestou mu ďakujem za výbornú spoluprácu a pomoc.
    V tejto chvíli však chcem nám všetkým zamestnancom školy, rodičom i žiakom popriať veľa trpezlivosti, pevných nervov a plno elánu do nového školského roku 2024/2025.

    Jeho slávnostné otvorenie sa uskutoční v pondelok 2.9.2024 o 9.00 hod. na školskom dvore pri hlavnej budove školy. Predtým o 8.00 hod. sa bude konať detská svätá omša v miestnom kostole.Osobitne chcem privítať všetkých našich nových žiakov a ubezpečiť ich, že sa v prvý deň dozvedia od svojich triednych učiteľov všetky potrebné informácie.Tešíme sa na vás !
    Mgr. Ivan Brezovský, riaditeľ školy

  • Školský rok 2023/2024

  • Pomáhame prírode

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou P.V.Rovnianka Dolný Hričov
    Školská 248
    013 41 Dolný Hričov
  • Základná škola : 0904210332, 0415572133
    Materská škola : 0415572132
    Školská jedáleň : 0415572177

Fotogaléria